HobbyKunstRijssen
                                                                 Samen creatief bezig zijn

Welkom in de hobbyboerderij

Iedereen die wil houtsnijden, tekenen/schilderen, pottenbakken/boetseren of zich met glaskunst wil bezighouden, kan bij ons terecht.


De “Hobbyboerderieje” is een inspirerende plek waar zowel amateurs en kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten in verenigingsverband en waar iedereen op zijn eigen niveau, tempo en frequentie, zelfstandig werkt. Het atelier is licht en ruim. In deze goed uitgeruste werkplaats kunt u zelfstandig aan de slag, naar eigen idee. Of u nu wilt houtsnijden, houtdraaien, schilderen, glassnijden, boetseren op een bok, draaien op een draaischijf, of handvormen aan een tafel, het kan allemaal. We beschikken over machines en gereedschappen t.b.v. houtbewerking, 4 elektrische draaischijven, 2 schopschijven, 2 ovens die een temperatuur van 1300 graden halen, een Raku oven, een glasoven.  Tijdens het inloopatelier is er altijd iemand aanwezig die u wegwijs kan maken en u eventueel van technisch advies voorziet.


Het inloopatelier is op de maandag- en dinsdagavond en op donderdagmiddag in de herbouwde “Hobbyboerderieje” aan de Oosterhofweg 51 te Rijssen. De avonden beginnen om 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur en de middagen beginnen om 13.30 tot 16.00 uur. Het inloopatelier heeft een zomerstop in juli en augustus.


Het lidmaatschap voor 2024 bedraagt € 100,00 per jaar (inclusief koffie/thee). Het is mogelijk om op ieder moment in te stromen. De contributie wordt dan aangepast voor dat kalenderjaar. Onze leden kunnen tegen een gunstig tarief hun werk in een van onze ovens stoken en krijgen korting bij workshops/lessen die aangeboden worden vanuit de vereniging.

HOBBYKUNSTRIJSSEN wil zich promoten en doet dit door:
- Workshops /lessen te organiseren gericht op het gebied van           pottenbakken, keramiek (handvormen), schilderen, tekenen en       glasfusen.
- Exposities te organiseren


Wilt u meer weten over de vereniging of workshops/lessen neem dan contact op met Rien van Driel tel: 06-53936397 of per mail: mjvandriel@solcon.nl

Overzicht hobby's

Klik op onderstaande knoppen voor informatie over de verschillende hobby's


Tekenen
Schilderen
Pottenbakken
Keramiek
Glasbewerken
Houtbewerken
In onze fotogalerij kunt u werk van onze leden bekijken.


Hier vindt u alle informatie over onze vereniging


Leden info   (klik voor uitgebreide info)


27 april KONINGSDAG

Ook dit jaar hielden we weer een OPEN HUIS met demonstraties en expositie met werk van leden.

Het was weer supergezellig.


klik hier voor een sfeerimpressie