HobbyKunstRijssen
                                                                 Samen creatief bezig zijn

Over onze vereniging

WIE ZIJN WIJ?

HobbyKunstRijssen is een vereniging van mensen die verschillende creatieve hobby’s hebben en dit 1 keer per week of vaker samen uitoefenen.
Onze vereniging biedt mensen de mogelijkheid hun hobby uit te oefenen in clubverband. Samen met anderen je (nieuwe of oude) hobby uitoefenen is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Tenslotte kun je letterlijk de kunst gaan afkijken, erover praten en elkaar inspireren. Door regelmatig de clubbijeenkomsten te bezoeken blijf je aan de gang.
We beleven veel plezier aan de grote diversiteit die er is onder de leden die in het werk zichtbaar is. De sfeer waarin gewerkt wordt is open en gezellig.


VOOR  WIE?
De vereniging richt zich in eerste instantie op Rijssenaren, maar ook (jong)volwassenen uit de regio zijn welkom. En of je nu een beginneling bent of een doorgewinterde amateur, het niveau maakt geen verschil. Van belang is dat je graag samen met anderen je hobby wil beoefenen en ervoor open staat om te leren van elkaar.


LIDMAATSCHAP

Wat kost het?
Voor het jaar 2024 bedraagt de contributie slechts € 100,00. Wanneer in de loop van het jaar wordt ingestroomd, hanteren we het volgende: We zijn 10 maanden per jaar geopend (juli en augustus niet), zodat we € 10,00 per maand in rekening brengen.  Daarnaast blijven de eerste 4 bezoeken gratis.
Bent U lid van de vereniging dan mag u tijdens de inlooptijden (maandag- en dinsdagavond van 19.00-21.30 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00) zelfstandig aan de gang met uw hobby met gebruik van de aanwezige gereedschappen. U mag op deze tijden zo vaak in de week komen als u wilt. Dit is bovendien inclusief gratis koffie of thee in de pauze.
Bankrelatie NL96RABO0141441399 tnv HobbyKunstRijssen 


Materialen
Materialen die u voor uw hobby nodig hebt zijn uiteraard voor eigen rekening. Voor enkele hobby’s is materiaal in de werkplaats te koop. Zie daarvoor bij: hobby's.


GESCHIEDENIS
Hobby en Kunst Rijssen is ontstaan op 1 januari 2018 uit een samengaan van de kunstenaarsvereniging Expres-Zo, de houtsnijdersvereniging de Burijn en de Kunstkring Rijssen. Deze nieuwe club stelt zich ten doel om hobby’s zoals, schilderen met verschillende materialen, houtsnijden in verschillende facetten, boetseren, pottenbakken, glasbewerken en aanverwante hobby’s meer aandacht te geven. In de toekomst zullen bij deze club meerdere hobby’s aandacht krijgen, zoals bijvoorbeeld houtbranden(pyrography),  figuurzagen, sieraden maken etc.

Het bestuur van deze club nodigt een ieder uit om vrijblijvend te komen kijken op een van deze avonden.


CONTACT
Wilt u meer weten over deze vereniging, neem dan contact op met Rien van Driel, tel.0653936397  of met Irma van der Dussen, tel. 0651803380.


SAMENSTELLING BESTUUR

Rien van Driel, tel. 06-53936397 mjvandriel@solcon.nl      
voorzitter (algemene zaken)


Hein van der Flier

secretaris  (secretariaat, ledenlijst)

     
Kees Visser    

penningmeester (financiële zaken)


Irma van der Dussen, tel. 06-51803380 irmadus@gmail.com  

bestuurslid  (coördineert  diverse workshops)  

        
Arend ter Steege tel. 06-40805618

bestuurslid  (onderhoud website en PR zaken)  


HUISMEESTER
Jan Mijnders,   tel. 06-23091334  jmijnders@live.nl

huismeester (zorgt voor het gebouw en  materialen)