HobbyKunstRijssen
                                                                 Samen creatief bezig zijn

SCHILDERCURSUSInhoud schildercursus

In deze cursus komen verschillende schildertechnieken aan de orde. We gaan aan de slag met materialen en beeldaspecten (zoals compositie, kleur, vorm en ruimte). De nadruk ligt op het waarnemen, ontdekken en oefenen vanuit uw verbeelding.
U leert hoe u een schilderij opzet, hoe u op verschillende manieren met verf kunt werken, wat kleuren doen …. Samen met de docent en de groep worden de gemaakte werkstukken uitgewerkt en besproken. Een belangrijke basis voor een evt. vervolg.


Duur
10 lessen van half september tot half december

10 lessen van half januari tot half april 
Een groep op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur

Een groep op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur


Aanmelden: voor 1 september 2023 via mail: 

astridhegeman@outlook.com


Benodigdheden

doek 
acryl- of olieverf
kwasten/penselen
papieren bord / afscheurpalet

jampotje met terpentine (bij olieverf)

potje voor water is aanwezig (bij acrylverf)

oud doekje voor afvegen penseel


Kosten
Leden betalen voor 10 lessen € 175,-  Voor niet-leden zijn de kosten €225,-  Dit is inclusief koffie of thee.


Groepsgrootte

Groepsgrootte: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. 

U kunt zich individueel opgeven.
Aanmelden

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden neem dan gerust met Astrid Hegeman telefoonnummer 06-36435507 of per mail: astridhegeman@outlook.com

Afbeelding1
Afbeelding1


Even voorstellen

Ik ben Astrid Hegeman geboren en getogen in Nijverdal.
Op aanraden van mijn tekenleraar, de heer Voortman, heb ik mij aangemeld aan de kunstacademie in Kampen en…..ik ben aan genomen, deze heb ik afgerond. Mijn inspiratiebron is de natuur, aangezien ik een dochter ben van de boswachter en opgegroeid ben met de natuur, is dat niet zo vreemd.


Les ben ik gaan geven omdat ik het kunstenaarsbestaan toch wel heel eenzaam vond en het overdragen van mijn kennis, mij ook heel veel voldoening geeft. (Een lesbevoegdheid heb ik aan de kunstacademie in Groningen, Minerva, gehaald).
Ik heb lesgegeven aan het Educatief Centrum, ROC en de Volksuniversiteit in Nijverdal, aan het Kreatief Centrum in Hardenberg, wat later samen is gegaan met de Muzerie in Zwolle. Na alle bezuinigingen van Rutte is dit alles gestopt en ben ik sinds een jaar of 5 zzp’er. 


Naast het maken van eigenwerk, het lesgegeven, geef ik ook workshops en maak ik muurschilderingen. Allemaal met heel veel plezier!