HobbyKunstRijssen
                                                                 Samen creatief bezig zijn

WORKSHOP GLASFUSION

Inhoud workshop

Tijdens de workshop glasfusing bij de vereniging HobbyKunstRijssen maakt u kennis met deze prachtige kunstvorm. Van gesneden en gebroken losse stukjes maakt u naar eigen creativiteit, een uniek glasobject (30×30 voor uzelf of als prachtig cadeau voor een speciale gelegenheid. In een speciale glasoven wordt, bij een temperatuur rond de 800°C., het glas versmolten tot 1 geheel. Eventueel kan uw ontwerp opnieuw de oven in om vervormd te worden tot bijvoorbeeld een schaal of abstract object.

Kosten
Kosten p.p.:  125,00 voor leden, 150,00 voor niet-leden incl. BTW en gemiddelde hoeveelheid glas; 1 x stoken in de glasoven; dit is incl. koffie/ thee.
Tegen meerprijs: tweede stookgang, gebruik van meer glas; groter formaat van het te maken object, eventueel een standaard en/of ophangsysteem voor het glasobject


Groepsgrootte
Groepsgrootte: minimaal vier deelnemers, maximaal 6 deelnemers.
U kunt zich individueel opgeven.


Duur
Duur : 5 achtereenvolgende avonden van 2,5 uur op maandagavond van 19.00-21.30 uur
Bent U lid van de vereniging en heeft u basisworkshop 1 en 2 gevolgd, dan mag u tijdens ons inloopatelier (maandagavond-dinsdagavond van 19:00-21:30 uur en donderdag middag van 12.30-16:00) zelfstandig aan de gang met het glasfusen.


Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden neem dan gerust met Irma van der Dussen telefoonnummer 06-51803380
Even voorstellen

Deze workshop wordt gegeven door Irma van der Dussen

Zij heeft in 2019 het roer omgegooid. Ze is in haar atelier thuis gaan werken met glas en hout. Glas en hout zijn materialen die veel te bieden hebben door hun natuurlijke eigenschappen. Deze materialen kunnen met verschillende technieken worden bewerkt. Met name glas fascineert haar. En dit betreft zowel het werken met glas als het uiteindelijk resultaat. Glas is onvoorspelbaar, het vloeit en stroomt bij verhitting, is hard en sterk, maar ook kwetsbaar en fragiel.


Als basis probeert ze duurzaam te werken en beeldend door vorm en kleur, waarbij de natuur een belangrijke inspiratiebron is.


Kennis en ervaring heeft ze opgedaan door middel van verschillende workshops. Sinds 2021 is ze studerend aan de kunstacademie voor glas in Mechelen (België) Het is voor haar de start van een ontdekkingsreis van ontwerpen, technieken, kleuren en materialen.